In 2019 slaan Cartoons Cinema en Hanafubuki de handen in elkaar om jullie op een nieuwe manier film te doen beleven. Sari Veroustrate, Xandry Van Den Besselaar, Hanne Holvoet, Joris de Froidmont en Samuel Baidoo maken samen een audiovisuele voorstelling. Via opgenomen geluiden duiken we onder in een afgelegen dorp. Wat houdt de bewoners daar bezig en welke verhalen duiken er op? Klinkt regen er anders dan in de stad en kan je er werkelijk zo veel meer sterren zien? 

Hier praten de bomen met elkaar speelt 8 en 9 september 2019 in Cinema cartoons


Una Casa Cascata is  een onderzoek naar hoe een woordeloos beeldverhaal te vertellen op de scène en een poging om live film te maken.

Sinds september 2016 werken we volop aan deze nieuwe produtie. Een zeskoppig team bestaande uit illustratoren, een scenografe, dansers, filmtechnici en een regisseur staat klaar om een miniatuurwereld te scheppen waarin de toeschouwer ondergedompeld kan worden. 

We nemen met deze objecttheatervoorstelling  deel aan de wedstrijd Theater in uw Buurt. Première vanaf september 2017.


Op zaterdag 14 mei om 19u30 stond Hanafubuki op de planken van deSingel met De Opsluiting. Samuel liet zich samen met Dan, Aki en Bianca 24 uren lang opsluiten om daarna een performance te geven.

Bedankt aan Fameus en Villanella om ons de kans te geven deel te nemen, en aan Mynd voor het leuke redactiewerk.

En toen starte als een onderzoeksproject zonder specifiek doel. Twee dichters en twee illustratoren werkten een aantal maanden samen om tot een resultaat te komen. Na veel weggooien, uitproberen en aanpassen stapten ze met hun project naar de kinderen van de Kunstacademie Hoboken. Samen maakten ze er een tentoonstelling en een dichtbundel van.

Het project was te bezichtigen in juni 2015 in de galerij van de Kunstacademie Hoboken.

Diorama is een korte familievoorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar. In een houten mini-theater worden voorwerpen zodanig opgesteld dat er een nieuwe werkelijkheid ontstaat. Je doorloopt als toeschouwer een fantasierijke, poëtische, visuele reis. De koffer die als toneelzaal fungeert, past perfect op iedere keukentafel en zit vol met abstracte vormen, decors en personages. Een verteller-muzikant voorziet het geheel van tekst en livemuziek.


FutariDe/WijTwee is een kidsproof duet waarin Samuel en Aki hun eigen, geheime taal ontwikkelen. Ze vertellen woordeloze verhalen die ons herinneren ons aan dagdagelijkse scènes, zoals twee kinderen die elkaars taal niet spreken maar toch vrolijk tegen elkaar praten terwijl ze in de zandbak spelen. Aan de toeschouwer om het geheel te ontcijferen... Te zien op De Kindersalons op zondag 26 februari 2017.

The Old Man, the Runner and the Woman in Sun werd gecreëerd in het teken van de multidisciplinaire week op het Conservatorium van Antwerpen. Samuel Baidoo en Bianca Zueneli, beide dansers met een achtergrond in de beeldende kunsten werkten samen met een groep van dansers, acteurs en een pianist aan een performance en een korte video.

De Zonnekoning is een kort stuk ontstaan uit de samenwerking tussen een muzikant en een danser. Een rustige maar gestage transformatie, van het eene beeld in het andere. Een volhardend bewegingsritueel op een laag over laag over laag van klanken.

De Zonnekoning was laatst te zien op 23 juli 2019  op YART tijdens de Gentse Feesten.

Bij ons is een reeks van drie huiskamerfestivals

Slaapkamers worden podia, de living een concertzaal en de hal een expositieruimte. Je kan verder ook genieten van gezonde en minder gezonde hapjes allerhande, voor u gemaakt door doorwinterde hobbykoks. We sluiten de avond steeds af met een live muziekconcert.

Bij ons (1)

Bij ons (2)

Bij ons (3)


Wachten en weg zijn is een korte voorstelling die gaat over vertrekken, achterblijven en het verlangen naar weerzien. Een man wacht tijdens de winter op de zonsopgang en de terugkomst van een vrouw. Als de zon eindelijk opkomt ziet hij ook de vrouw weer, of wekt het licht slechts een herinnering aan haar op?

De voorstelling  werd in totaal zes  keer gespeeld in het Gavenhof, de Monty en Fameus in mei 2016.


Hebben wij elkaar al eens ontmoet? is een voorstelling waarin via dans, woord en de projectie van beeldend werk de alledaagse ontmoeting bewust wordt gemaakt. Die ene seconde waarop twee blikken kruisen van mensen die elkaar al dan niet ooit ontmoet hebben, werken we in deze voorstelling uit tot een nieuwe ontmoeting, een nieuw beeld. Het geheel wordt begeleid door live cello muziek.

De voorstelling speelde 1 en 2 mei 2014 in het CarWash theater.

Kleurwilg is een project dat bestaat uit een installatie van een levensgrote treurwilg die aan de buitenkant wit en puur is en aan de binnenkant zijn kleur bekent door een meerkleurig lichtspel en door poëzie. Dit werk werd gemaakt met oog op de dag van het DKO 2012 en stond in februari op de hoogste verdieping van het MAS te Antwerpen. Kleurwilg werd ook tentoongesteld in het UiThuis en in de Kunstacademie van Hoboken.

Astronaut is een experimenteel danstheater rond het thema ‘gewichtloosheid’ waarbij de vermenging van kunstvormen centraal staat. Via installatiekunst, hedendaagse dans en proza werd het thema uitgewerkt tot een voorstelling. We volgen drie personen langs hun illusies, verlangens en onverzoenbaarheden, en bovenal in hun zoektocht naar gewichtloosheid.

Astronaut speelde eind november 2013

in DE Studio.

Ikvindje... is een sociaal-poëtische fototentoonstelling waarbij duizend portretten gemaakt werden van mensen die met een zelfgekozen woord poseerden. Dit woord kozen ze uit een door Hanafubuki opgestelde lijst van 130 woorden die representeren wat je denkt, voelt en gelooft over dé persoon in je leven.

De tentoonstelling vond plaats in de galerij van Mo Kiddo in december 2011, en werd hernomen in het UiThuis in juni 2012. 

Nomade is een performance die begon als een uitdaging. Een stuk dat je overal kan brengen, dat als het ware verplaatsbaar is. Drie grote tapijten, een groep enthousiaste dansers en een violiste bieden hierop een antwoord.

Nomade werd speciaal voor een 'Een kunstfestival voor in de huiskamer' van Espectro VZW gemaakt en werd daar in de zomer van 2013 in openlucht opgevoerd.

Duizend kraanvogels was de eerste tentoonstelling van Hanafubuki en bestaat uit een ruimtevullende installatie met duizend origami kraanvogels. Het idee hiervoor is gebaseerd op een Japanse legende die stelt dat als je 1000 kraanvogels vouwt, je een wens mag doen. Het doel van het werk was om de toeschouwers, al was het maar voor één ogenblik, te verwonderen.

De tentoonstelling vond plaats in de Kunstacademie van Hoboken in februari 2011.


links    -    vacatures         

© Hanafubuki 2018