Regie, choreografie

en illustratie

Samuel Baidoo

Regie

Anne Simonne Brijs


Productie-assistente

Sanne Nadine PervéSpel

Jonas Vermeulen

Dans

Laure-Anne Iserief


Tekst

Toon Tellegen

Muziek

Sigur Rós


Technische coaching

Caroline Mathieu

Artistieke coaching

Jellie Schippers

Wachten en weg zijn is een korte voorstelling die gaat over vertrekken, achterblijven en het verlangen naar weerzien. Een man wacht tijdens de winter op de zonsopgang en de terugkomst van een vrouw. Als de zon eindelijk opkomt, ziet hij ook de vrouw weer, of wekt het licht slechts een herinnering aan haar op?


De voorstelling experimenteert met de vraag hoe illustraties gebruikt kunnen worden binnen de podiumkunsten.


De inspiratie voor de voorstelling is het nummer Glósóli van de groep Sigur Rós en Het vertrek van de mier van Toon Tellegen. Het resultaat is een afwisseling maar ook een samenwerking tussen illustratie, muziek, dans en tekst op het podium.


Deze voorstelling vond zijn oorsprong als masterproef van Samuel voor de opleiding Illustratieve Vormgeving. In mei 2015 speelde de masterproef in een korte versie in Madam Fortuna.   Dit met dank aan: Hilde Van Pelt, Marleen Grauls, Hanne Holvoet, Caroline Mathieu, Marianne Grauls en Sint-Lucas Antwerpen.


Eén jaar later werkte Hanafubuki het project uit tot een volwaardige voorstelling en speelden we in totaal zes keer op drie verschillende locaties (Gravenhof, de Monty, en Fameus).Gesubsidieerd door Fameus.

Met logistieke steun van Gravenhof Hoboken.

links    -    vacatures         

© Hanafubuki 2018