Met wat er voorhanden is aan beeld- en tekstmateriaal maken we in deze workshop collages en badges. Hierbij werken we zo spontaan mogelijk en laten we het toeval af en toe ingrijpen.

Na wat inspiratie te hebben opgedaan bij bekende artiesten doorheen de kunstgeschiedenis die ook met collages werkten, kunnen de deelnemers zelf aan de slag. Tijdens het knippen en plakken proberen ze tot interessante of verrassende combinaties te komen om zo een reeks collages te maken. Als deze eenmaal af zijn, krijgt elk deelnemer een ‘zoekertje’. Dit is een plaatje waar een cirkel is uitgesneden ter grootte van een badge. Met het zoekertje proberen de deelnemers de mooiste stukken uit de collages te halen om er vervolgens badges van de maken, die ze onmiddellijk kunnen opspelden.

Nu er een groot gat ontstaan is in de collage, hebben de deelnemers weer iets om op verder te werken. Vullen ze het op met een foto, een kleurtje of laten ze het leeg? Misschien kunnen een paar collages uit de reeks gecombineerd worden tot één grotere? Het eindresultaat kaderen we netjes in om mee naar huis te nemen.


Download onze infofiche.


Meer informatie en reservaties: sam@hanafubuki.be


links    -    vacatures         

© Hanafubuki 2018