In deze workshop maken de deelnemers kennis met origami. Dat is niet altijd even makkelijk: vele figuurtjes zijn complex en moeilijk te vouwen. Daarom is het voor de deelnemer fijn als het dankzij duidelijke uitleg en begeleiding wel lukt. De origami’s zijn handig ingedeeld in drie categorieën: gemakkelijk, middelmatig en voor gevorderden. Bij deze workshop zien we telkens weer verwonderde en trotse gezichten wanneer de deelnemers naar hun zelfgemaakte figuurtjes kijken.


In deze workshop maken we vier tot zeven figuurtjes in groep, afhankelijk van de vouw-snelheid en de duurtijd van de workshop. Op het einde kunnen de deelnemers zelf nog één of twee figuurtjes naar keuze uit onze kaft uitproberen.

Bij een workshop van drie uur wordt er in de tweede helft een stop-motion filmpje gemaakt. Hiervoor knutselen de deelnemers zelf een decor en bedenken ze samen met de begeleiders een script. In deze workshop leer je dus niet enkel origami vouwen, je wordt ook uitgedaagd om een script te bedenken en hiervoor een decor te maken. De deelnemers maken zo kennis met stop-motion en leren hoe ze zelf een filmpje kunnen maken.


Download hier onze infofiche.


Meer informatie en reservaties: sam@hanafubuki.be

Hier kan u enkele origamifiguurtjes terugvinden, met een handig schema om zelf thuis uit te proberen. Veel plezier!


Onze patronen werden vormgegeven door Hanne Holvoet.

Bron: Fumiaki Shingulinks    -    vacatures         

© Hanafubuki 2018